OSIGURANJE VOZILA: Obvezna i dobrovoljna osiguranja motornih vozila

OBVEZNO OSIGURANJE OD AUTO ODGOVORNOSTI

Kako bi se zaštitili sudionici u prometu, vlasnici motornih vozila dužni su zaključiti obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti.

 

Policom osiguranja od automobilske odgovornosti osiguravate svoju odgovornost prema trećim osobama za štete prouzročene uporabom motornog vozila u zemlji i inozemstvu.

 

Oštećeni zahtjeva odgovarajuću odštetu neposredno od osiguratelja, tako da se prouzročitelj materijalno ne ugrožava.

 

Za putovanje u neke zemlje inozemstva potrebno je imati i tzv. zelenu kartu. Zelena karta je potvrda koja služi kao dokaz o ugovorenom osiguranju od automobilske odgovornosti, a izdaje se uz policu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti.

DOBROVOLJNA OSIGURANJA

Uz obvezno osiguranje od auto odgovornosti postoji mogućnost ugovaranja i dobrovoljnih osiguranja kao što su:

Osiguranje automobilskog kaska dobrovoljno je osiguranje koje obuhvaća pokriće većine šteta na motornom vozilu prouzročenih za vrijeme vožnje, u mirovanju ili na parkiralištu.

 

Osiguranjem automobilskog kaska mogu se osigurati sve vrste motornih, priključnih radnih i tračnih vozila i njihove sastavne dijelove. 

 

Većina osiguravajućih društava nudi nekoliko vrsta kasko osiguranja:

Osiguranje od nezgode oblik je dobrovoljnog osiguranja, kojim se vozači, putnici i pratioci osiguravaju od posljedica nezgode koje mogu nastati za vrijeme vožnje, odnosno za vrijeme upravljanja i manipulacije motornim i drugim vozilima.

 

Ono je odgovor na opasnosti koje okružuju čovjeka za vrijeme vožnje i kod događaja koji su neposredno vezani s vozilom u prometu. 

 

Osiguranjem od posljedica nezgode osiguravaju se vozači, putnici i pratioci od posljedica nezgode koja nastane za vrijeme vožnje, upravljanja i manipulacije motornim i drugim vozilima.

 

Kod dodatnog osiguranja od nezgode osobe se mogu osigurati od sljedećih vrsta rizika:

Obratite nam se s povjerenjem.

+385 1 3480 653

Nazovite naše eksperte

alt
alt

17+

Godina iskustva

alt

Zašto odabrati nas?

alt
alt

Povjerenje, sigurnost & individualan pristup

Ovlašteni smo zastupnici osiguravajućih kuća čija tradicija ulijeva povjerenje i sigurnost.

Razni klijenti imaju razne želje. Zato prepoznajemo želje i potrebe klijenata, te se trudimo razriješiti sve nedoumice i odgovoriti na sva pitanja.

01 3480 653

Dostupni smo za Vas!

why choose one shape 2
22
3
2 1
22 1
alt

zašto izabrati nas

alt
alt

Kvaliteta & brzina usluge, sve na jednom mjestu!

Dugogodišnje iskustvo naših djelatnika, kao i kontinuirana edukacija garancija su vrhunske kvalitete naših usluga. Kvaliteta nam je na prvom mjestu, a trudimo se i da uz nas ne gubite svoje dragocjeno vrijeme te da sve potrebno obavite na jednom mjestu.